top of page
Screenshot 2023-08-02 at 11.53.38.png

אנגלית / גרמניה

8:30 10:00 11:30 13:00 14:30 16:00 17:30 19:00 20:30 22:00

9/09

״אני קיים (VR)״

סיוזן קנדי ומרקוס סלג
בשיתוף פעולה עם רודריק ביירסטקר

אולם דיגיטלי ו-VR 

הצגה בשפה אנגלית ללא תרגום
ההצגה במציאות מדומה באמצעות משקפי VR

55 דק

תאור:

הדבר הכי קרוב שיש ליקום טכנולוגי ומטא שמניזם. הצגה מושכת וייחודית, מסע פסיכדלי שהוא גם משחק של מודעות עצמית במציאות מדומה, שמביאה לנו אחד הבמאים הגרמנים הידועים ונחשבים ביותר בימינו.

 

האם אתם יודעים מי אתם? לאן אתם הולכים? מה אתם מחפשים? אוקיי, אל תדאגו: הגיע הזמן שתתייעצו עם האורקל הדיגיטלי שלכם. כי "אני קיים - VR"  היא חווית מציאות מדומה שמושכת את המשתתפים עם משקפי VR לאחד מהחללים הפחות מוכרים של Onassis Stegi, שם הם ימצאו את עצמם בתוך חדרים מסתוריים, הפותחים דלתות אל הלא נודע, והולכים במנהרות הדומות לחורי תולעת למיניהם - מובילות במרחב-זמן כדי להגיע לכוכבי הלכת חדשים במטרה  להגיע אל האורקול. וכפי שאומר קולו של המספר שמנחה אותך לאורך המסע הפסיכדלי הזה של מודעות עצמית: "אם אתה חושב על אש, אתה בוער. אם תחשוב על מלחמה, תגרום למלחמה. הכל תלוי בדמיון שלך."

Credits:

Concept and Design
Susanne Kenne
dy
Markus Selg
Rodrik Biersteker

Programming
Rodrik Biersteker

Visual Design
Markus Selg, Rodrik Biersteker

Sound Design & Composition
Richard Janssen

Text
Susanne Kennedy

Dramaturgy
Tobias Staab

Voices
Susanne Kennedy
Ixchel Mendoza Hernandez
Frank Willens
Ibadet Ramadani

Avatars
Ixchel Mendoza Hernandez
Benjamin Radjaipour
Thomas Hauser

Costume
Teresa Vergho

Production
Ultraworld Productions

Management and Distribution
Something Great

Co-Production
Berliner Festspiele
Hellerau — Europäisches Zentrum der Künste
Internationales Sommerfestival Kampnagel
Münchner Kammerspiele
Noorderzon Festival of Performing Arts & Society
Schauspielhaus Bochum / Oval Office
Theater Commons Tokyo
Volkstheater WienCreative team and Actors

Director
Tom Feichtinger

Image design/editing 
Markus Zizenbacher

Sound design 
Elisabeth Frauscher

Equipment
Tanja Kramberger

Dramaturgy 
Elisabeth Tropper

Performance in virtual reality using a VR helmet.

חודשים ספורים לאחר שתערוכת האמנות הדיגיטלית של Onassis Culture "Plásmata: Bodies, Dreams and Data" התקיימה בתוך פארק Pedion tou Areos, Onassis Stegi והציגה את היצירה הוירטואלית הראשונה שנוצרה על ידי במאי התיאטרון הידועים סוזן קנדי ומרקוס סלג בשיתוף עם Rodrik Biersteker.

 

במהלך 15 השנים האחרונות, קנדי הייתה קיצונית בניסוים שלה, והציגה על הבמה דרמטורגיות פגאניות של האינטרנט ומרחב ווירטואלי, אפילו כשהיא איבדה יצירות קלאסיות כמו "שלושת האחיות" של אנטון צ'כוב, שהוקרנה בערוץ אונסיס ביוטיוב ב-2020.

 

"אני קיים - VR" - שואב השראה מהאורקל הדלפי ומהקריאה שלו לקהל "דע את עצמך" - סוזן קנדי ושותפיה האמנותיים מתחום המולטימדיה, מרקוס סלג ורודריק בירשקר, יצרו סביבת מציאות מדומה שלוקחת את הקהל למסע של 35 דקות בהזיות, פוסט-תיאטרליות המפעילה תפיסה דיגיטלית, משחק ושיתוף פעולה שאפשר לתאר בדרך יחידה: "אני חולם זאת אומרת אני קיים. במציאות ראלית ווירטואלית"


 

סוזאן קנדי למדה בימוי ב-Hogeschool voor de Kunsten (האוניברסיטה לאמנויות) באמסטרדם, שם החלה את הקריירה שלה כבמאית. הוזמנה להצטרף לקאמרשפילה של מינכן בשנת 2011, שם היא עבדה עד היום, וגם ב-Volksbühne (תיאטרון העם) בברלין. זכייתה בפרס ארופאי ה-14 במציאות תיאטרליות חדשה לשנת 2017 הייתה גולת הכותרת בקריירה שלה עד כה, הפרס הוענק לה על הסרט שלה על "המתאבדות הבתולות"; 

 

המקורות האידיאולוגיים של  "אני קיים - VR"  נעוצים במשפט הדלפי "דע את עצמך". הביטוי, שאנו מפרשים בימינו כמשמעותם של סגולה של מודעות עצמית, נחשב לאחד משלושת הביטויים הרשומים בכניסה למקדש אפולו בדלפי, עובדה שהוכחה על ידי פאוזניאס בכתבי המסע שלו. המקורות של הביטוי עצמו אינם ידועים - הוא יוחס בין היתר לסוקרטס, להרקליטוס, לשבעת חכמי יוון ולפיתיה (האורקל מדלפי) הראשון.

 

האורקל המודרני הממוקם בלב סלע גדול, נוצר על ידי האמנית החזותית עטורת הפרסים ססילי וואגנר פלקנסטרום עבור תערוכת "Plásmata: Bodies, Dreams and Data", שהופקה על ידי Onassis Stegi והוצגה ב-Pedion tou Areos Park בקיץ 2022. העבודה, שכותרתה "FRANK" הייתה נסיון להשוות בין התפעלות והפחד שאנשים חשים קהקשר לבינה מלאכותית.

 

המונח טכנו-שמאניזם הופיע לראשונה בעולם המערבי במהלך שנות ה-80, ומתאר את התנועה התרבותית הדוגלת באינטראקציה של טכנולוגיות יישומיות עם רמיזות ממסורות רוחניות ודתיות, ושילוב חווית המרחב הקיברנטי בפרקטיקה השמאניסטית.

מטרת הטכנו-שמאניזם היא לחפש חוויות מיסטיות ורמות תודעה גבוהות יותר. בהיעדר מנהיג רוחני או דמות אחרת, נהנתה התנועה בכל זאת מחשיפה נרחבת בתקופתו של טימותי לירי, אחד האקדמאים השנויים במחלוקת של קהילת הפסיכולוגיה האמריקאית.

 מגיל ילדות, הוא היה קשור למחקר על ההשפעות הטיפוליות של חומרים פסיכוטרופיים; קצת לפני מותו (בשנת 1996), ולאחר שזכה לעוקבים בקרב דור ה-X, הוא הפנה את תשומת ליבו לסביבות המרחב הקיברנטי כזירה בלתי נדלית להתעלות פסיכולוגית "אנרכית".

I am (VR) text
bottom of page